My Bodycare During Pregnancy


Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια από τις ομορφότερες περιόδους και εμπειρίες στη ζωή μιας γυναίκας. Ακόμη κι αν διανύεις τις δύσκολες μέρες όπου τα συμπτώματα δε σου επιτρέπουν να το ζήσεις τόσο ανέμελα όσο θα ήθελες, προσπάθησε να αφιερώνεις καθημερινά λίγο χρόνο στον εαυτό σου για την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Πίστεψέ με, θα σε αναζωογονήσει και θα σε ανακουφίσει, έστω προσωρινά! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η επιδερμίδα μπορεί να παρουσιάσει αφυδάτωση και να νιώθεις έντονη την "αίσθηση του τραβήγματος", ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Επίλεξε μια κρέμα σώματος πλούσια σε καταπραϋντικά συστατικά, που θα ενυδατώνει σε βάθος και θα έχει ως στόχο τη θρέψη της εύθραυστης επιδερμίδας και την ενίσχυση της ελαστικότητάς της, ενώ παράλληλα θα σε προφυλλάσει από τη δημιουργία ραγάδων. Σημείωσε επίσης να είναι ασφαλής για την περίοδο της κύησης -μη ξεχνάς πως ό,τι ακουμπά το δέρμα μας μπορεί μέσω του πλακούντα να φτάσει στο έμβρυο-, να περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό φυσικά συστατικά, απαλλαγμένη από περιττά χημικά, συντηρητικά ή αρώματα, αφού το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο ευαίσθητο και έτσι θα αποφύγεις να δημιουργηθεί κάποια ανεπιθύμητη αλλεργική αντίδραση. 

Τα πρώτα προϊόντα που χρησιμοποίησα ήταν της Burt's Bees και πιο συγκεκριμένα από τη σειρά Mama Bee, μια σειρά ειδικά μελετημένη για τις μέλλουσες μανούλες, με ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα, φτιαγμένα από τα πιο αγνά συστατικά. Το Mama Bee Belly Butter με 99% φυσικά συστατικά, εμπλουτισμένο με shea butter και βιταμίνη Ε, ήταν η ιδανική επιλογή για τους πρώτους μήνες αφού δεν περιέχει άρωμα και η ανάλαφρη υφή του απορροφάται με περίσσια ευκολία. Από την άλλη, το Mama Bee Nourishing body oil είναι ένα ελαφρύ έλαιο σώματος, 100% φυσικό, που ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, αφήνοντάς την εξαιρετικά απαλή και αρωματισμένη με μια διακριτική μυρωδιά λεμονιού.

Σειρά έχει το γνωστό και αγαπημένο Bio Oil, ένα πολυχρηστικό λάδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Συμβάλλει στην πρόληψη και βελτίωση της όψης των ραγάδων και του ανομοιόμορφου χρωματικού τόνου του δέρματος, ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συμβάλλει στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης και τη διατήρηση της υγρασίας. Πραγματικά απολαμβάνω την άμεση ενυδάτωση και την ανακούφιση από την αίσθηση τραβήγματος, λατρεύω το άρωμά του και την ανάλαφρη αλλά πλούσια σύνθεσή του! Οφείλω όμως να σου πω ότι θέλει το χρόνο του για να απορροφηθεί εξ'ολοκλήρου από την επιδερμίδα αλλά πίστεψέ με, αυτό είναι κάτι που θα το αναζητάς όσο θα περνούν οι μήνες! Πλέον θα βρεις και το Bio Oil Gel για ξηρό δέρμα, το οποίο είναι κάτι ανάμεσα σε έλαιο και κρέμα-gel, εξίσου ενυδατικό και λίγο λιγότερο λιπαρό σε σχέση με το έλαιο.

Για το τέλος άφησα το αγαπημένο μου, που δεν είναι άλλο από το Mama Mio The Tummy Rub Butter, ένα βελούδινο βούτυρο σώματος με απολαυστική σύνθεση που απορροφάται μέχρι να πεις "κύμινο", ενώ ανακουφίζει άμεσα και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη για πολλές ώρες. Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και αποτρέπει τη δημιουργία ραγάδων, θρέφει σε βάθος και αφήνει το δέρμα δυνατό, ανανεωμένο και προστατευμένο από τα σημάδια της εγκυμοσύνης. Τα Mama Mio είναι ειδικά σχεδιασμένα για μέλλουσες μανούλες, απόλυτα ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.


*Δώσε προσοχή στις ετικέτες. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα συστατικά που περιλαμβάνονται σε καλλυντικά και ενοχοποιούνται για προβλήματα στην υγεία ή την ανάπτυξη του εμβρύου, όπως: Benzoyl Peroxide, Fragrance, BPA, Hydroquinone, Formaldehyde, Parabens, Phthalates, Retinoids, Salicylic Acid κ.α.


2 comments:

  1. Το mama mio με έπεισες να το πάρω. Ελλάδα δεν το βρίσκουμε;
    Εγώ τώρα χρησιμοποιώ ένα 3in1 λάδι της messinian spa(περίπου 99% φυσικά συστατικά) και με το που τελειώσει ξεκινάω bio oil. Είδα βεβαίως ότι η messinian spa έχει ενα πιο κατάλληλο για εγκυμοσύνη που μπορείς μετά να το χρησιμοποιήσεις και στο μωρό. Ίσως πάρω κι εκείνο. Ωραία ανάρτηση πάντως!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ’ευχαριστώ πολύ! Το Mama Mio είναι με διαφορά το αγαπημένο μου από όσα έχω δοκιμάσει! Εγώ το πήρα από το lookfantastic. Αν θες κάτι σε λαδάκι, ρίξε μια ματιά και στα monoi oils της Hei Poa, ειναι εξαιρετικα! Τα βρισκεις online στο atticabeauty. :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...