Korres - The Saffron Fragrance Collection



Σύμβολο ομορφιάς, αισθησιασμού και μακροζωίας, το μωβ λουλούδι του Κρόκου (saffron),  δε το χρησιμοποιούσε τυχαία η βασίλισσα Κλεοπάτρα σαν αρωματική σαγηνευτική ουσία! Θεωρείται το χρυσάφι της ελληνικής γης και το πιο πολύτιμο καρύκευμα. Ανθίζει μία φορά το χρόνο, μόνο για διάστημα δύο εβδομάδων, και έπειτα ακολουθεί η συλλογή, μία διαδικασία που απαιτεί δεξιότητα και υπομονή, για να προστατευθεί το εύθραυστο λουλούδι. Η Korres μπερδεύει με απόλυτη αρμονία το πλούσιο άρωμα του κρόκου (σαφράν) με νότες από κεχριμπάρι, ίριδα, άνθος tobacco και καρυκεύματα για να δώσει ζωή σε τέσσερις νέες πολύτιμες αρωματικές συνθέσεις

Γλυκό, παιχνιδιάρικα ζεστό και δυνατό παράλληλα, το Saffron Amber είναι ένα άρωμα με νότες  από σαφράν, άγρια berries και λεμόνι που υποδέχονται μία καρδιά γεμάτη από άνθη -τριαντάφυλλο, βιολέτα και κρίνο- καθώς το κάρδαμο και το σανταλόξυλο προσθέτουν την ένταση των οικείων αρωμάτων της γης. Η κορύφωση της αρωματικής συμφωνίας ανήκει στο κεχριμπάρι.

Το δικό μου αγαπημένο από τη νέα σειρά δεν είναι άλλο από το Saffran Orris. Οι νότες σαφράν περιστοιχίζονται από τη φρεσκάδα μανταρινιού και από τις πικάντικες, ζεστές νότες από μοσχοκάρυδο και σανταλόξυλο. Το φασκόμηλο στέκεται στο κέντρο μαζί με την ίριδα - άνθος που προσδίδει στο νέο Eau de Toilette ένα άρωμα ξυλώδες, παράδοξα αναμειγμένο με νότες γλυκές και αρωματικά ίχνη πούδρας. 

Το γοητευτικό Saffron Spices (for him) εκπέμπει φρεσκάδα και τη ζεστασιά του ξύλου. Μία σύνθεση που ξετυλίγει τις πολλαπλές στρώσεις της με flashes ενός υδάτινου κόσμου σε απόλυτη αρμονία με μία συμφωνία από γήινα αρώματα, καθώς οι πλούσιες, ξεχωριστές νότες σαφράν συναντούν τον ιδιαίτερο συνδυασμό από νότες marine breeze, μοσχοκάρυδου, ροζ πιπεριού, tonka bean και κέδρου.

Το εντυπωσιακό Saffron Tobacco (for him) είναι η ανατολίτικη εκδοχή του ανδρικού αρώματος της συλλογής που φέρνει στο προσκήνιο τις νότες tobacco flower. Από το περγαμόντο έως το πολύτιμο σαφράν, το κακάο, το patchouli, το tobacco και το guaiacwood, το νέο άρωμα είναι μία οσφρητική διαδρομή με εκπληκτικές εναλλαγές – πικάντικα φρουτώδες και έντονα ξυλώδες με γλυκά ίχνη.

Τα νέα αρώματα της σειράς Korres Saffron Collection συνοδεύονται από τα αντίστοιχα showergels, που εκτοξεύουν την οσφρητική εμπειρία, καθώς και body milks για τα γυναικεία που ενισχύουν την ένταση του αρώματος  και aftersave balms για τα αντρικά αρώματα της σειράς. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο δώρο;


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...